latinica  ћирилица
19/08/2022 |  13:05 | Аутор: АТВ

Мићо Полетан поднио оставку у БК Славија: На страни сам оних који желе добро Славији

Мићо Полетан, недавно именован за шефа стручног штаба БК Славија, одлучио је да поднесе оставку на ту функцију, а о томе је већ обавијестио клупско руководство.
БК Славија - Фото: РТРС
БК СлавијаФото: РТРС

У писаној изјави достављеној АТВ-у, Полетан је појаснио разлоге своје одлуке.

- Након свих дешавања, минулих дана, око БК Славија одлучио сам да поднесем оставку на мјесто шефа стручног штаба. Моја једина жеља је да се Славија врати на шампионски пут и вођен том жељом недавно сам одлучио да се латим тренерског посла у клубу.

Ипак, не желим да се моје име доводи у контекст "друге стране" и да јавност стекне утисак да сам противник идеје коју заговарају бивши и садашњи боксери Славије, бројни тренери, клупске легенде, пријатељи клуба, те Ненад Боровчанин, предсједник Боксерског савеза Србије и Милорад Додик, српски члан Предсједништва БиХ, а која за циљ има повратак Славије у сам врх регионалног бокса.

Апсолутно сам на страни свих који желе добро Славији и који желе да допринесу томе да Славија поново постане једна од перјаница клупског бокса у региону - пише Полетан.

Осврнуо се и на отворено писмо Ненада Боровчанина, предсједника Боксерског савеза Србије.

- Ненад Боровчанин урадио је велике ствари за српски бокс у минулом периоду и подршка коју нуди БК Славија, од доласка иностраних стручњака који би едуковали овдашње тренере и боксере, па до уласка нашег клуба у регионалну лигу, вјетар је у леђа за даљи напредак. БК Славија има велики потенцијал и уз помоћ која се нуди са свих страна може да направи огроман корак напријед - поручује Полетан.