latinica  ћирилица
19/08/2022 |  13:25 ⇒ 15:11 | Аутор: Агенције

Скупштина Црне Горе о повјерењу Влади; Абазовић: Ја сам премијер који доноси тешке одлуке (ВИДЕО)

Предсједник црногорске владе Дритан Абазовић оптужио је Демократску партију социјалиста Мила Ђукановића да преко дијела својих медија који, како је рекао, "имају фашистичку ноту" покушава на сваки начин да уруше углед Црне Горе, јер нису ни помишљали да ће неко ко је из мањинског народа да се бави кључним проблемима државе.
Цетиње: Скупштина Црне Горе - Фото: РТРС
Цетиње: Скупштина Црне ГореФото: РТРС

Абазовић је рекао да ДПС-у од првог дана смета то што је припадник мањинског народа на челу Владе.

- Не знам да ли ћете ме окарактерисати као европског, бившег, оваквог или онаквог премијера. Ја сам премијер који је доносиио тешке одлуке, заштитио националне интересе, сачувао спољну политику, али и донио тешку одлуку да ме ви (ДПС) подржите да будем премијер - рекао је Абазовић.

Абазовић је у Парламанту истакао да је иницијатива за изгласавање неповјерења Влади заправо поднесена јер је потписан Темељни уговор.

- Пријетили сте да ћете, ако се потпише Темељни уговор, срушити Владу. Након што је потписан, рекли сте да ћете успоставити нову већину која ће га поништити. Скривање иза европејства можете почети кроз кампању коју сте почели 28. априла. Данас је прилика да се наведу имена људи који су учесници те кампање - рекао је Абазовић.

Посланицима је поручио да данас могу да се уједине сви у мржњи, али да је нит између љубави и мржње танка.

- Сљедећи пут уједините се у љубави, ја ћу бити задовољан, уједините се у љубави и прогресу, а не мржњи, да разговарамо око реалних ствари а не о халуцинацијама, то је европски пут, када се једном будемо ујединили око тих питање сва друга питања ће се рјешавати лако - рекао је.

У атмосфери линча, казао је, тешко је водити државу.

- Навијам да мој насљедник води државу у повољној атмосфери - рекао је Абазовић.

Шеф посланичке групе ДПС Данијел Живковић је Абазовићу одговорио да се бави манипулацијама и да се, како је казао, крије иза Темељног уговора.

Живковић је увјерен да ће Абазовићева влада данас пасти.

Посланици црногорског парламента данас ће се, на ванредној сједници, изјаснити о приједлогу за изгласавање неповјерења Влади Црне Горе. На почетку сједнице, једногласно је усвојен дневни ред.