latinica  ћирилица
19/08/2022 |  16:04 ⇒ 17:26 | Аутор: РТРС

На позив Митрополије црногорско - приморске Додик посјетио светиње у Црној Гори (ФОТО)

На позив Митрополије црногорско - приморске српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик посјетио је светиње у Црној Гори.
Милорад Додик у посјети Митрополији (Фото: mitropolija.com) -
Милорад Додик у посјети Митрополији (Фото: mitropolija.com)

- У манастиру Прасквица који је недавно прославио велики јубилеј 600 година постојања, уваженог госта дочекао је игуман овог манастира архимандрит Димитрије и намјесник протосинђел Климент - саопштено је из Митрополије.

Осим паштровских манастира, Додик је посјетио и Храм Светог Саве у Тудоровићима, гдје га је дочекао надлежни парох протојереј Драгослав Ракић, наводи се у саопштењу.

      View this post on Instagram

A post shared by Милорад Додик (@mdodik.official)

Светиње Паштровића Додик је, на празник Преображења Господњег, посјетио на позив Митрополије, истакнуто је у саопштењу.

Посјета српског члана Предсједништва Бих храмовима трајала је три сата након чега се упутио у Требиње гдје ће присуствовати свечаностима поводом славе Града, Преображења Господњег. 

- Данас на велики празник Преображења Господњег, на позив Митрополије црногорско-приморске, посјетио сам светиње Паштровића. Манастир Праскавица недавно је обиљежио 600 година постојања. С обзиром на то да сам тада био позван, али спријечен да дођем, љубазни домаћини позвали су ме данас на овај велики празник - написао је Додик на свом Твитер налогу.