latinica  ћирилица
19/08/2022 |  16:17 ⇒ 16:28 | Аутор: СРНА

Прва у Српској требињска болница уводи неурохируршке операције кичме

Општа Болница у Требињу прва у Републици Српској почеће са реализацијом неурохируршких операција кичме, а крајем септембра у овој здравственој установи са радом почиње специјалиста неурохирург из Швајцарске Александар Ристовић.
Требињска болница уводи неурохируршке операције кичме (Фото: facebook.com/JZU-Bolnica-Trebinje) -
Требињска болница уводи неурохируршке операције кичме (Фото: facebook.com/JZU-Bolnica-Trebinje)

Из ове здравствене установе саопштили су да су поносни на чињеницу што ће у требињској Болници почети са радом овај еминентни стручњак из области неурохирургије.

- Доктор Ристовић је специјалиста који врши холистичке и темељне прегледе и анализе тегоба кичменог стуба и мишићно-скелетног система, односно специјалиста је за кичмене проблеме и поремећаје повезане са централним нервним системом укључујући мозак, кичмену мождину, нерве и мишиће, са више од 25 година радног искуства - објављено је на Фејсбук страници Болнице Требиње.

Вршилац дужности директора Болнице Недељко Ламбета уприличио је састанак са овим цијењеним љекаром, а присуствовали су и генерални директор "Електропривреде Републике Српске" Лука Петровић и начелник општине Гацко Огњен Милинковић.

- На састанку је уговорена сарадња, те остале појединости око доласка доктора Ристовића, који ће крајем септембра започети прво са специјалистичким прегледима, а потом и са оперативним захватима - наведено је у објави.