latinica  ћирилица
19/08/2022 |  16:29 ⇒ 16:31 | Аутор: СРНА

Петровић: Велики пројекти изазивају панику у ПДП-у

Генерални секретар СНСД-а Лука Петровић рекао је да велики пројекти, инвестиције и активности иницирани од српског члана Предсјендиштва БиХ Милорада Додика изазивају велику панику у редовима ПДП-а и опозиције.
Лука Петровић - Фото: РТРС
Лука ПетровићФото: РТРС

- ПДП је у грчевитој паници да одржи наратив о Додику као проблему који је зауставио инвестиције, који нема међународне контакте и у паници су на сваку вијест о редовним активностима и инвестицијама, јер разбијају њихову лаж у парампарчад - навео је Петровић.

Петровић појашњава да је то разлог бјесомучних реакција ПДП-а на инвестицију на Мањачи, као и на данашње активности Додика у Црној Гори.

- У њиховој острашћености против Додика потпуно им је промакло да је поменута посјета уредно и званично најављена, као уосталом и сваки пут господина Додика. Такође им је промакло, или им то њихови ментори нису рекли, да је Црна Гора у овом тренутку мјесто гдје бораве многи људи из врха свјетског пословног свијета. Уколико сматрају да треба зауставити све активности на привлачењу великих компанија онда то требају јасно рећи - додао је Петровић.

Он је истакао да се детаљи таквих разговора јавно презентују када постане извјесна сарадња.

- Тако је када је у питању пројекат гасовода, тако је када су и питању мађарске субвенције пољопривредницима, као и читав низ других великих пројеката, а које је опозиција такође сваки пут дочекала на нож - навео је Петровић.

Петровић је закључио да ће Додик радити у интересу Српске док год има подршку народа, а да опозиција само настави са својом патолошком мржњом.

- Оцјену око свега даће народ, а не амбасаде и њихови послушници - навео је генерални секретар СНСД-а.