latinica  ћирилица
19/08/2022 |  19:59 | Аутор: СРНА

Твитер грешком суспендовао налоге српских политичара, сви враћени

Компанија Твитер саопштила је да је у случају суспендованих налога из Србије грешком предузела мјере принуде, те да су сви налози враћени.
Твитер (илустрација) -
Твитер (илустрација)

- У овом случају, грешком смо предузели мјере принуде на бројним налозима и они су враћени. Наш главни приоритет је да заштитимо здраву комуникацију на Твитеру -  наводи се у писаном одговору компаније за Радио Слободна Европа .

Компанија каже да наставља да примјењује своја правила "разборито и непристрасно за све налоге", који крше Твитер правила.

Компанија Твитер суспендовала је 18. августа налоге неколико бивших и актуелних политичара из Србије, као и директора Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону Арноа Гујона.

Гујон је у међувремену на свом Твитеру потврдио да му је налог враћен написавши "Вратио сам се".

Било је суспендовано и 12 налога посланика Српске напредне странке /СНС/, коју предводи предсједник Србије Александар Вучић.

Твитер је суспендовао и поједине високо рангиране чланове СНС, а међу њима је градски менаџер у Београду Мирослав Чучковић, као и Славиша Мићановић, за кога локални медији наводе да предводи интернет тим СНС.