latinica  ћирилица
19/08/2022 |  20:49 ⇒ 20/08/2022 | 07:20 | Аутор: РТРС

Додик у Требињу: Јединствена манифестација привржености идентитету народа (ВИДЕО/ФОТО)

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је вечерас у Требињу да је прослава Преображења Господњег, крсне славе града и Црквене општине Требиње, јединствена манифестација посвећена празницима Српске православне цркве, која баштини највеће и најзначајније карактеристике, значај и идентитет српског народа.
Свечано у Требињу -
Свечано у Требињу

- Ово је велики дан овог града, велики дан за читаву Републику Српску. Зато је важно да предсједник Владе /Радован Вишковић/ и ја у овом важном дану за Требиње будемо заједно - рекао је Додик у Требињу.

Он је навео да прослава крсне славе града и Црквене општине Требиње осликава јединство српског народа у Требињу.

- Зато је веома важно да се на оваквом скупу љубави, какав можемо да видимо овдје, окупљамо сваке године и покажемо приврженост нашем идентитету - рекао је Додик.

Он је са премијером Српске Радованом Вишковићем присуствовао у Требињу празничној вечерњој служби у Саборном храму Светог Преображења Господњег поводом крсне славе града и Црквене општине Требиње - Преображења Господњег.

Додик и Вишковић учествовали су и у свечаној литији улицама града.

Фото: РТРС

Претходно су се у Требињу састали са њиховим преосвештенствима владиком захумско-херцеговачким и приморским Димитријем, милешевским Атанасијем и хумским Јованом.

Требиње је низом активности обиљежило славу града - Преображење Господње.