latinica  ћирилица
20/08/2022 |  11:05 ⇒ 12:31 | Аутор: РТРС

Вишковић и Драшковић о додатним улагањима у инфраструктуру и привреду (ФОТО/ВИДЕО)

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић и генерални директор Електропривреде Републике Српске Лука Петровић састали су се у Требињу са предсједником Пословног система Свислајон Таково Родољубом Драшковићем.
Вишковић и Драшковић - Фото: РТРС
Вишковић и ДрашковићФото: РТРС

Разговарали су о додатним улагањима у инфраструктуру и привреду, те о реализацији пројекта, који би уједно били од великог значаја како по Херцеговину, тако и за цијелу Републику Српску.

А, све то како би се постигли високи стандарди живљења на југу Српске.

- Имамо здраве идеје, имамо јасан програм да зауставимо одлив радне снаге према ЕУ. Мој је приједлог да подигнемо 100 одсто цијену рада, да подигнемо стандард - рекао је Драшковић.

Драшковић је данас понудио бесплатно локацију у "Граду сунца" у Требињу за изградњу клиничко-болничког центра.

Драшковић је рекао да Требињу једино недостаје клиничко-болнички центар и да град има проблема са локацијом.

Он је навео да је на састанку договорено да ће сва спорна питања бити ријешена до краја године, на првом мјесту она која се тичу привредног развоја Херцеговине, који је, како каже на добром путу - и индустрије и аграра и туризма.

Вишковић је истакао да је за развој Херцеговине од изузетног значаја саобраћајна инфраструктура и да је у току процедура прибављања еколошке дозволе када је ријеч о изградњи аеродрома у Требињу.

- По закону смо обавезни да прибавимо мишљења сусједних земаља, Црне Горе и Хрвастке, та процедура је у току. Чекамо да видимо да ли ће бити неких посебних примједби. Ако не, онда идемо ка грађевинској дозволи и почетку радова - нагласио је Вишковић.

Он је навео да је Драшковића, једног од најуспјешнијих привредника у овом дијелу Српске, упознао да су овогодишњи економски показатељи Српске бољи него у претходном периоду.

Вишковић очекује да буде потписан уговор са извођачем радова и да се у што скорије вријеме крене у изградњу новог путног правца од Тјентишта до Дрине, моста на Дрини, као и пута Фоча - Шћепан Поље, а чија је понуда вриједна 36 милиона КМ.

Вишковић је напоменуо да је одлучено да за овај пројекат буде издвојено 30 милиона КМ, али да ће Влада обезбиједити и додатна средства.