latinica  ћирилица
20/08/2022 |  12:36 ⇒ 13:01 | Аутор: СРНА

Отворена Ликовна колонија "Котор Варош 2022"

Ликовна колонија "Котор Варош 2022," која је окупила 13 академских сликара и надарених љубитеља ликовне умјетности из те општине, отворена је данас на Градском тргу.
Котор Варош - Ликовна колонија - Фото: СРНА
Котор Варош - Ликовна колонијаФото: СРНА

- Циљ колоније је да подигне свијест о ликовној умјетности како у Котор Вароши, тако и у околини - рекао је начелник општине Зденко Сакан, који је отворио колонију.

Он је изразио увјерење да ће умјетници пронаћи инспирацију у природи и самом амбијенту платана, фонтане и свега што Градски трг чини препознатљивим, те да ће својим дјелима обогатити фундус галерије у овом граду.

Умјетници ће током дводневне ликовне колоније имати задатак да насликају по два платна или више у зависности од сензибилитета умјетника.

Иницијатор манифестације Горан Чупић рекао је да ће умјетници током колоније моћи да размијене мишљења о радовима, да сумирају утиске и да настала дјела изложе.

Учесници пете ликовне колоније су Горан Чупић, Бранко Русмир, Дајана Недић, Ивана Стаменковић, Дара Божичковић, Марија Жупљанин, Санела Поповић, Сања Маљак, Нина Драгољевић, Марија Тодоровић, Анђела Тодоровић, Дарија Дукић и Горјана Буквић.

Организатори Ликовне колоније "Котор Варош 2022" су Јавна установа "Центар за културу, спорт и информисање" и општина Котор Варош, уз покровитеље.