latinica  ћирилица
20/08/2022 |  19:22 ⇒ 19:27 | Аутор: СРНА

"Викенд моде" на врху Јахорине

На Јахорини се данас и сутра одржава Први регионални "Викенд моде", који ће бити хуманитарног карактера с циљем пружања подршке Удружењу Даун синдром центар Бањалука.
"Викенд моде" на Јахорини - Фото: СРНА
"Викенд моде" на ЈахориниФото: СРНА

"Викенд моде" се одржава на врху Јахорине, на 1.870 метара надморске висине.

Директор Олимпијског центра "Јахорина" Дејан Љевнаић изразио је задовољство што су угостили најистакнутија имена из свијета моде и очекује да овај догађај постане традиционалан.

Он је рекао новинарима да је за сутра планирана хуманитарна вечера и лицитација модних додатака с циљем пружања подршке Удружењу Даун синдром центар Бањалука, који настоји да у БиХ изгради први рехабилитациони центар за особе са Дауновим синдром на Јахорини.

Предсједник Надзорног одбора Олимпијског центра Недељко Елек изразио је задовољство што су домаћини том догађају и што су се позиционирали на ски мапи, а сљедећи задатак је да буду и на модној мапи.

Елек је подсјетио да су овог љета имали историјске резултате, да за шест мјесеци имају 5,4 милиона КМ добити, тако да се Олимпијски центар поред истока Републике Српске шири и даље.

- Преузели смо ски-центар Игришта, Андрићград, у следећа два мјесеца национални парк Дрина и Козара. У овом тренутку имамо око 200 милиона КМ активних пројеката - истакао је Елек.

Он је напоменуо да све што се ради, гради невероватном брзином јесте захваљујући тиму Олимпијског центра на челу са Љевнаићем и Владом Републике Српске.

На "Викенду моде" луксузним колекцијама представиће се модни дизајнери Верица Ракочевић, Марко Фехер, Александра Џаковић, Александар Шекуљица, Амина Хасанбеговић и модни бренд "Будоар".

Познати модни дизајнер Верица Ракочевић рекла је да је на планину довела велика љубав према Републици Српској и да ће сигурно сљедеће године урадити нешто што ће Јахорину и то мјесто позиционирати на модној мапи Европе.

Хасанбеговић је рекла да је Јахорину, на којој је недавно боравила, искористила као инспирацију за нову колекцију.

Након ревијског програма гости ће уживати у концерту поп пјевачице Александре Радовић.

У оквиру "Викенда моде" за сутра је, након хуманитарне вечери, планиран концерт квинтета "Само кап" композитора Вељка Кузманчевића.