latinica  ћирилица
21/08/2022 |  15:28 ⇒ 19:50 | Аутор: ТАНЈУГ

Вучић: Надам се да ће злочинци одговарати за Петровачку цесту (ВИДЕО)

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је данас да не зна шта се дешава са кривичним пријавама против припадника хрватске војске за злочин над српским цивилима у Петровачкој колони, али да злочинци морају да одговарају без обзира што их у Хрватској проглашавају за хероје.
Александар Вучић (фото:TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/bs) - Фото: РТРС
Александар Вучић (фото:TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/bs)Фото: РТРС

- Нисам тужилац за ратне злочине, али сам поносан на чињеницу да је неко имао храбрости послије 27 година да тражи одговорност за убијену српску дјецу и старце. Та дјеца која су побијена на Петровачкој цести су имала седам, 11 и 13 година и нису ни почела да живе. Онима који то злоупотребљавају да би говорили као неко има нешто против Хрвата поручио бих да то није истина, јер се само има против злочинаца који су убили ту дјецу - нагласио је Вучић одговарајући на питање Н1 након састанка који је данас одржао са представницима Срба са КиМ.

Истакао је да је за њега "тих осморо заклопљених очију" већа светиња од свих напада на њега, државу коју води и његову породицу.

- Јер ако нисмо у стању да дјецу заштитимо, онда не заслужујемо да постојимо као држава. Надам се да ће злочинци одговарати, они који су убијали дјецу и при томе проглашавани за јунаке, а да се нису покајали и отишли на гроб да положе цвијет - налгасио је Вучић.