latinica  ћирилица
22/08/2022 |  15:55 ⇒ 16:22 | Аутор: СРНА

Цвијановић: Грађани Српске су моји кључни сарадници (ВИДЕО)

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић поручила је данас у Мркоњић Граду да су њени кључни сарадници грађани Српске, али да је не изненађује изјава лидера СДС-а Мирка Шаровића да су кључни сарадници те странке људи из ФБиХ.
Жељка Цвијановић - Фото: РТРС
Жељка ЦвијановићФото: РТРС

- Грађани су наши политички, људски и сваки други сарадници. Не знам зашто би Мирко Шаровић црпио подршку или добру сарадњу из оних који се налазе у ФБиХ - рекла је Цвијановић новинарима.

Она је рекла да се представници Српске бирају на подручју Српске, да ту полажу рачуне својим грађанима и да су ту обавезни да раде свој дио посла, а да су у заједничким институцијама Бих у обавези да не забораве гдје су изабрани.

- Да не заборавимо за кога радимо, на који начин треба да обезбиједимо тај баланс са осталима, а то мислим да кључ неког успјеха и заједничке државе може да буде само у сарадњи - истакла је Цвијановић.

Она је додала да је, нажалост, та сарадња до сада изостајала, те поновила да су функционерима из Српске партнери институције и грађани Српске пред којима су одговорни и због којих извршавају своје обавезе.

- Показујемо свој капацитет да повећавамо плате, пензије, да упркос великој кризи и бројним кризама кроз које смо пролазили у претходном периоду, а које нисмо ми изазвали, али смо успијевали да јачамо институције, да подижемо њихов капацитет да бисмо могли изаћи у сусрет потребама грађана - нагласила је Цвијановић.

Предсједница Српске изразила је задовољство што су то постигли и што може доћи у сваку општину у Српској и реализовати одређене приоритете важне за грађане.