latinica  ћирилица
23/08/2022 |  15:11 ⇒ 20:47 | Аутор: СРНА

Цвијановић: Од стратешког значаја пројекат изградње система водоснабдијевања према Кнежици (ВИДЕО)

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је данас да је у Козарској Дубици од стратешког значаја пројекат изградње система водоснабијевања према Кнежици, те да ће у реализацији тог пројекта бити убрзане све активности које су у току.
Тегелтија и Цвијановић са Рељићем - Фото: РТРС
Тегелтија и Цвијановић са РељићемФото: РТРС

Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је данас да је у Козарској Дубици од стратешког значаја пројекат изградње система водоснабијевања према Кнежици, те да ће у реализацији тог пројекта бити убрзане све активности које су у току.

- Ми тамо имамо извођача и пројекат је у току, али у суштини то је нешто што наши мјештани очекују и сигурна сам да ће се то и десити - рекла је Цвијановић.

Додала је да је задовољна чињеницом да је у Козарској Дубици у претходном периоду било интервенција и када су у питању школе, вртићи и путна инфраструктура.

- Суштински је важно да се овдје ријеши питање привремене сагласности за рад међународног граничног прелаза у Козарској Дубици, која се даје на три мјесеца. Треба да добијемо трајну сагласност и да на тај начин та комуникација буде неометана веза са ЕУ - истакла је Цвијановић.

Она је истакла да ће општина Козарска Дубица имати подршку и убудуће у свим пројектима који су везани за локалну и комуналну инфраструктуру, те санацију школских објеката, надоградњу вртића или било шта друго.

- Стајаће иза тога републичке институције као што стојимо уз све друге општине које су издржале неко тешко вријеме у претходном периоду. Сигурно долазе пуно боља времена за Дубицу - поручила је Цвијановић.

Она је новинарима потврдила да су на састанку са начелником општине Козарска Дубица Раденком Рељићем са задовољством сумиране активности које су се спроводиле у претходном периоду, те истакла да је општина данас много стабилнија него раније, захваљујући и интервенцијама Владе Србије и Владе Републике Српске, али и ангажовањем локалне управе и начелника.

Предсједникца Српске најавила је да ће у Козарској Дубици бити настављени и пројекти санирања улица и локалних путева.

      View this post on Instagram

A post shared by Жељка Цвијановић (@zeljka.cvijanovic)

Начелник општине Козарска Дубица Раденко Рељић захвалио је Цвијановићевој и предсједавајућем Савјета министара БиХ Зорану Тегелтији на великом доприносу у рјешавању финансијских проблема које је општина Козарска Дубица имала у ранијем периоду.

- Општина би тешко стала на ноге у економском, односно финансијском смислу, да није било подршке институција, Владе и званичника Републике Српске - рекао је Рељић.

Он је потврдио да су тема састанка били пројекти на подручју општине у области водоснабдијевања, путне и друге инфраструктуре и гранични прелаз у Козарској Дубици.

- Радило се стварно много тога и користим прилику да захвалим предсједници Републике Српске у лично име и у име грађана Козарске Дубице на помоћи коју су општини указали претходних година - рекао је Рељић.

Додао је да је сигуран да та помоћ неће изостати и у будућем периоду.

 

 

 

&лт;блоцкqуоте class="инстаграм-медиа" стyле="бацкгроунд: #ФФФ; бордер: 0; бордер-радиус: 3пx; боx-схадоw: 0 0 1пx 0 ргба(0,0,0,0.5),0 1пx 10пx 0 ргба(0,0,0,0.15); маргин: 1пx; маx-width: 540пx; мин-width: 326пx; паддинг: 0; width: цалц(100% - 2пx);" дата-инстгрм-цаптионед="" дата-инстгрм-пермалинк="httpс://www.инстаграм.com/п/ЦхмпWу0рсрр/?утм_соурце=иг_ембед&утм_цампаигн=лоадинг" дата-инстгрм-версион="14"&гт; Виеw тхис пост он Инстаграм

А пост схаред бy Жељка Цвијановић (@зељка.цвијановиц)

&лт;сцрипт срц="//www.инстаграм.com/ембед.јс" асyнц=""&гт;