latinica  ћирилица
24/08/2022 |  07:08 ⇒ 08:56 | Аутор: РТРС

МУП Српске почиње акцију "Заштитимо дјецу у саобраћају" (ВИДЕО)

Министарство унутрашњих послова Републике Српске од данас, почиње републичку акције "Заштитимо дјецу у саобраћају". Акција је организована поводом скорог почетка нове школске године у Републици Српској.
Полицајац - Фото: РТРС
ПолицајацФото: РТРС

Акција се спроводи са циљем да се обезбиједи што сигурније учешће дјеце у саобраћају јер је за дио малишана то и прво самостално учествовање у саобраћају.

У првој седмици акције, прије почетка школске године, полицијски службеници ће обићи све школе ради планирања појачане контроле у близини школа, те евидентирања најпогодније трасе кретања дјеце из удаљенијих подручја до школа, иницирања код надлежних институција да се обезбиједи проходност пјешачких зона, те постављање физичких баријера за спречавање директног изласка дјеце из школских дворишта на коловоз.

У првој половини септембра биће одржана предавања у основним школама да би се најмлађи упознали са основним правилима безбједног учешћа у саобраћају, нарочито пјешака и бициклиста.

Већ формиране школске патроле биће у функцији, а полицијски службеници ће иницирати формирање патрола у школама у којима већ нису оформљене.

Гост Јутарњег програма био је инспектор у Управи полиције Републике Српске Милан Саламадија.

Погледајте видео.