latinica  ћирилица
27/08/2022 |  11:59 ⇒ 20:08 | Аутор: РТРС

Цвијановић у Бијељини: Позив локалним властима да омогуће завршетак школске сале (ФОТО/ВИДЕО)

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић данас је у посјети Бијељини.
Жељка Цвијановић у цркви Светог пророка Илије у Доњој Чађавици - Фото: РТРС
Жељка Цвијановић у цркви Светог пророка Илије у Доњој ЧађавициФото: РТРС

Предсједница је посјетила Цркву Светог Пророка Илије у Доњој Чађавици код Бијељине и обишла нови парохијски дом у изградњи за који је из буџета предсједнице Српске издвојено 20.000 КМ.

Приликом посјете храму у Доњој Чађавици предсједници Српске уручена је на поклон икона Светог Василија Острошког.

- Црква је увијек била мјесто окупљања и један од стубова нашег идентитета. Посјетила сам данас Цркву Светог пророка Илије у Доњој Чађавици и заједно са свештеником Зораном Михајловићем обишла радове на изградњи парохијског дома. Драго ми је што сам имала прилику да из буџета предсједника финансијски подржим изградњу овог објекта који ће много значити за Цркву и све вјернике у овом семберском селу - написала је Цвијановић на свом Инстаграм налогу.

      View this post on Instagram

A post shared by Жељка Цвијановић (@zeljka.cvijanovic)

 

Старјешина Цркве Светог пророка Илије Протојереј Зоран Михајловић рекао да је овај храм изграђен 1937. године. Први свештеник био је Љубомир Пантелић, којег су убиле усташе, а чијом заслугом је подигнута ова светиња.

Доња Чађавица: Цвијановић обишла нови парохијски дом у изградњи (Фото: РТРС)

- Данашњи скуп је велика част и радост за нашу парохију и наше вјернике, јер представља један дан благодарења нашој предсједници која овом приликом уручује помоћ за наставак радова за изградњу црквене куће - рекао је Михајловић.

Жељка Цвијановић у Доњој Чађавици (Фото: РТРС)

С њом су у посјети и Војин Митровић, министар транспорта и комуникација у Савјету министара, као и министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Ћорић.

Жељка Цвијановић у Доњој Чађавици (Фото: РТРС)

Предсједница Српске посјетила је Основну школу "Петар Петровић Његош" у Великој Обарској код Бијељине.

Предсједница је позвала градоначелника Бијељине и представнике локалне власти да ријеше преостала имовинско-правна питања како би се фискултурна сала у овој школи привела пуној намјени и олакшало похађање наставе.

Цвијановић је истакла да су владе Републике Српске и Србије обезбиједиле значајна средства за изградњу фискултурне сале у тој школи, да је завршен дио грађевинских радова и да су обезбијеђена средства за завршетак радова, али да треба ријешити имовинско-правна питања.

      View this post on Instagram

A post shared by Жељка Цвијановић (@zeljka.cvijanovic)

Предсједница Српске је апеловала на градоначелника Бијељине и представнике локалне власти да се активно укључе и ове године ријеше преостала имовинско-правна питања.

- Желим да што прије завршимо комплетирање школе и фискултурне сале и да захвалим и Влади Србије која је издвојила значајна средства и штета би била да то не урадимо што је могуће прије - рекла је Цвијановић.

Жељка Цвијановић у ОШ "Петар Петровић Његош" (Фото: РТРС)

Директор школе Зоран Јовановић захвалио је предсједници Српске на посјети и додао да су имали конструктиван разговор о инвестирању у школу и да је договорено да се убрзају радови на завршетку фискултурне сале ове или сљедеће школске године.

Жељка Цвијановић у Великој Обарској (Фото: РТРС)

Цвијановић је посјетила и Цркву Светог Марка у Великој Обарској.

Жељка Цвијановић у цркви Светог Марка (Фото: РТРС)

Предсједница Цвијановић је обишла и пољопривредно газдинство породице Радивоја Јакшића у засеоку Ступањ, која се бави производњом млијека.

      View this post on Instagram

A post shared by Жељка Цвијановић (@zeljka.cvijanovic)