latinica  ћирилица
28/08/2022 |  09:35 ⇒ 11:36 | Аутор: РТРС

Шобот: Отварање Клинике за кардиохирургију историјски корак у здравству Српске (ВИДЕО)

Отварање Клинике за кардиохирургију у Универзитетског клиничког центра у Бањалуци је историјски искорак који је недостајао здравству Републике Српске и тиме ћемо пружити компетну услугу нашем становништву, изјавио је доктор Никола Шобот, начелник Клинике за кардиохирургију УКЦ-а Републике Српске.
Др Никола Шобот - Фото: РТРС
Др Никола ШоботФото: РТРС

Шобот је гостујућу нашем Јутарњем програму истакао да је поносан на ову клинику која је настала несебичним залагањем, трудом и одрицањем свих запослених на УКЦ-у.

- Концепт Клинике за кардиохирургију инициран је од стране директора УКЦ-а Владе Ђајића, а добио је велику подршку Владе Српске - рекао је Шобот.

Он је напоменуо да је ова клиника била неопходна јер су око 50 одсто пацијената кардиоваскуларни болесници које треба адекватно збринути.

- У овој клиници ћемо им пружити комплетну услугу. Али, морам напоменути да смо уназад три мјесеца у овој клиници успјешно извели већ 40 оперативних захвата у врхунски опремљеним салама и са најбољим хирурзима - истакао је др Шобот.

Он је додао да је Кардиохирургија смјештена у објекту Јужно крило УКЦ РС на првом спрату, и простире се на површини од око 1.500 метара квадратних. Одјељење ће се састојати од четири операционе сале (грудна, васкуларна, те двије кардиохирушке сале), те свих потребних пратећих амбуланти и простора за припрему и опоравак пацијената. Интензивна њега броји шест кревета, а Одјељење 13 кревета.

Он је позвао све заинтересоване да дођу на свечано отвањање клинике које је заказано за 11. септебмар у 12.00 часова на платоу УКЦ-а Републике Српске и том приликом моћи ће и да обиђу просторије нове клинике.