latinica  ћирилица
30/08/2022 |  17:54 ⇒ 22:25 | Аутор: РТРС

Додик: Српска је показала способност да може да води велике пројекте (ВИДЕО)

Република Српска је показала способност да може да води овако велике пројекте и желим да наставимо да радимо и даље, изјавио је српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик на озваничењу завршетка прве дионице ауто-пута на Коридору 5Ц.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

- Драго нам је да смо дио интеграција и захвални смо на свему што сте нам помогли и ово не бисмо могли да урадимо да није било Европске банке и гранта ЕУ и ми смо захвални на томе - рекао је Додик.

Додик је поручио да је Српска поуздан партнер "за све што будемо требали да учинимо".

- Желим да што прије завршимо ову диоицу пута - истакао је Додик.

Српски члан Предсједништва БиХ је нагласио да је "захвалан ЕУ, али је и љут јер мисле да са својим новцем могу да нас купе".

- Тог новца нема и неће га ни бити. Нећете нас купити за ваш новац никада и наш патриотизам је много више него што ви овдје гледате. Нећете добити то да претворите ову државу у унитарну БиХ. Немојте нас само сматрати недоношчадима, ми смо способни и Република Српска је стабилна. БиХ ће бити стабилна колико је стабилна Република Српска, иначе је она нама само сметња - казао је Додик.

      View this post on Instagram

A post shared by Милорад Додик (@mdodik.official)

Додик је истакао да је "ово наш српски пут, ово је наш ауто-пут".

- Ми ћемо враћати овај кредит сљедећих година и неће нас њиме нико условљавати. Хоћемо да направимо дионицу до Вукосавља, а одатле према Београду, иако се то не допада онима из ЕУ, али ми хоћемо да градимо тај ауто-пут - закључио је Додик.

Српски члан Предсједништва БиХ је позвао европске званичнике да престану да условљавају Српску.

- То је политичко условљавање и није дио економије. Смањили сте нам жељу за ЕУ. Ваши шефови кажу да заустављамо коридор 5Ц јер нећемо да прихватимо унитарну БиХ. Не треба да нам говорите шта да радимо, ако желите да будете партнери онда сте добродошли - рекао је Додик.