latinica  ћирилица
30/08/2022 |  17:56 ⇒ 18:16 | Аутор: РТРС

Вишковић: Желимо да се брзо развијамо, не да чекамо (ВИДЕО)

Премијер Републике Српске Радован Вишковић изјавио је данас да је Република Српска опредијељена да гради ауто-путеве и да се развија, те да са изградњом прве дионице на паневропском коридору "Пет це" Српска има 112 километара ауто-пута.
Радован Вишковић - Фото: РТРС
Радован ВишковићФото: РТРС

- Нема политичке нестабилности, веома смо опредијељени да радимо и градимо. Ми желимо да се брже развијамо и градимо, а не да чекамо - рекао је Вишковић у Костајници код Добоја, гдје је у току церемонија озваничења завршетка изградње прве дионице ауто-пута на паневропском коридору "Пет це", дужине око шест километара.

Он је додао да је већ сутра на отварању радова на изградњи ауто-пута од Вукосавља према Брчком, а да ће 15. септембра званично бити отворени радови на изградњи ауто-пута Рача Бијељина.

Вишковић је истакао да се ништа неће промијенити послије избора у БиХ, те истакао како има и других партнера који су заинтересовани за градњу овог ауто-пута ако су интерес изгубиле европске банке.

Премијер Српске је рекао да су недефинасана 33 километра на коридору "Пет це" и да остаје да ЕУ испоштују свој дио, а ако одустану, Република Српска ће се снаћи и изградити оно што је преостало.

- Одлуку о томе када ће завршавати ауто-путеве доноси Република Српска - рекао је Вишковић.

Вишковић је додао и да очекује да ће Федерација БиХ наставити свој дио посла на изрдањи коридора "Пет це".

Он је пожелио граду Добоју да ауто-пут донесе убрзан развој, више инвестиција и радних мјеста.