latinica  ћирилица
31/08/2022 |  18:11 ⇒ 19:40 | Аутор: РТРС

Вишковић: Српска има свој правац развоја и тежимо напретку (ФОТО/ВИДЕО)

Изградња ауто-пута Вукосавље - Брчко биће на добробит грађана, локалне заједнице и цијеле Републике Српске, рекао је предсједник Владе Српске Радован Вишковић.
Радован Вишковић (Фото: twitter.com/Vlada_Srpske) -
Радован Вишковић (Фото: twitter.com/Vlada_Srpske)

- Посебно је задовољство да само 24 сата послије, као што је познато, јуче смо били у Добоју и предали на кориштење прву дионицу 5Ц и то је укупно 112 километара аутопута у Српској - рекао је Вишковић, на свечаности поводом почетка реализације пројекта изградње ауто-пута Вукосавље - Брчко

Вишковић истиче да је свима познато да 2006. није било ауто-пута у Републици Српској, а да се данас гради са кинеским партнерима.

- У наредне три године и овај дио ауто-пута бићемо у могућности да ставимо на кориштење грађанима Републике Српске - додаје Вишковић.

Премијер наводи да нема времена за губљење и да већ у понедјељак има састанак са Европском банком за обнову и развој,  уколико желе да финансирају пројекат Коридор 5Ц.

- Република Српска има свој правац развоја и ми који у било којем моменту представљамо институције Републике Српскe тежимо ка развоју и напретку Српске - закључио је Вишковић.