latinica  ћирилица
31/08/2022 |  18:37 ⇒ 19:58 | Аутор: РТРС

Додик: Поносни смо што можемо бити партнери моћној Кини (ВИДЕО)

Ово је први корак на великом путу који се зове ауто-пут од Вукосавља до Брчког, Бијељине и Србије, изјавио је српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик на свечаности поводом почетка реализације пројекта изградње ауто-пута Вукосавље - Брчко.
Милорад Додик - Фото: СРНА
Милорад ДодикФото: СРНА

- Наш план је да изградимо и повежемо Бањалуку са Бијељином и Србијом, повезати Српску рпема Зворнику, Хан Пијеску, Сокоцу, Вишеграду, Палама, а онда се спустути према Требињу. Нећемо стати на њему - рекао је Додик.

Додик је нагласио да " у тешким околностима у којима се Српска борила за своју самосталност нисмо никада оставили на страну изградњу оваквих капиталних пројеката". 

- Све смо то могли јер смо имали не само увјерење институција већ и наше међународне пријатеље. Поносни смо што можемо бити партнери једној моћној земљи - Народној Републици Кини. Ми пријатељи Кине подржавамо политику једне Кине и увијек смо на страни Кине која је спремна да брани свој територијални интегритет. Партнери смо без условљавања, кинеска политика је политика немијешања у унутрашње ствари - истакао је Додик. 

Српски члан Предсједништва БиХ је поручио да Кина поштује међународне споразуме, а неки други то не раде.

- И ми имамо тај проблем што неки други мисле да ми морамо да се покоримо њиховим правилима. Ми имамо проблем јер траже да се одрекнемо Српске, да од ње направимо празну љуштуру, да би добили неку подршку - поручио еј Додик.

Он је истакао да Кина никада није имала такав приступ.

- Хвала вам на приступу који имате. Никада ниједан пројекат нисте тражили да политички морамо да радимо, нити сте тражили подршку за ваше политике - нагласио је Додик.