latinica  ћирилица
31/08/2022 |  19:12 ⇒ 19:19 | Аутор: РТРС

Ауто-пут Вукосавље-Брчко први пројекат Кинеске државне корпорације у Српској (ВИДЕО)

Ауто-пут Вукосавље-Брчко је први пројект који је преузела Кинеска државна корпорација за грађевинско инжењерства на територији Републике Српске, рекао је данас предсједавајући Корпорације за иностране послове Ли Бишенг у Гаревцу код Модриче гдје је озваничен почетак радова
Ли Бишенг - Фото: РТРС
Ли БишенгФото: РТРС

Ли је захвалио је Влади Републике Српске што је пружила прилику да учествују у једном оваквом пројекту.

- За нас је то пројекат од великог значаја - рекао је Ли и додао да је то веома значајан пројекат и за Владу Републике Српске.

Он је навео да сви радови са овим пројектом тренутно напредују према плану и да ће послије данашње церемоније распоредити ресурсе и дати све од себе да обаве оно што даље слиједи.

- Вјерујемо да ћемо уз заједничке напоре и подршку Владе и инвеститоре бити уз могућности да успјешно реализујемо пројекат. Такође радујемо се овом пројекту и прилици за даљу сарадњу са Републиком Српском и у неким другим областима - истакао је Ли.

Он је навео да је ова дионица ауто-пута дуга 33 километра која представља централну трасу на будућем аутоуту Бањалука Београд.

Кинески амбасадор у БиХ Ђи Пинг указао је на значај развоја привреде путем изградње инфрастурктуре. "Овим ћемо стварати бољу будућност и отворити поглавље сарадње и развоја", рекао је Ђи.

Према његовим ријечима, Република Српска има добро пословно окружење које кинеским предузећима пружа снажну гаранцију да овдје прошире своје пословање