latinica  ћирилица
05/09/2022 |  12:47 ⇒ 15:49 | Аутор: РТРС

Ухапшени у Приједору се доводе у везу са групом која се истражује због убиства Башића

Тројица ухапшених у Приједору, међу којима је и полицијски службеник, доводе се у везу са организованом криминалном групом која се истражује због тешког убиства начелника приједорске крим-полиције Раденка Башића и низа тешких кривичних дјела повезаних са нарко криминалом и кријумчарењем дроге, саопштено је данас из Тужилаштва БиХ.
Суд и Тужилаштво БиХ - Фото: РТРС
Суд и Тужилаштво БиХФото: РТРС

С обзиром да је међу осумњиченима и овлаштено службено лице, кривична дјела имају елементе корупције и злоупотребе полицијских капацитета за извршење кривичних дјела, наводи се у саопштењу.

Тужилаштво БиХ, како наводе, координише активности припадника Министарства унутрашњих послова Републике Српске који на подручју Приједора врше хапшење и претресе тројице осумњичених.

Осумњичени ће након криминалистичке обраде бити предати поступајућем тужиоцу који ће извршити испитивање осумњичених у присуству њихових адвоката и донијети одлуку о даљим активностима.

Припадници Управе за организовани и тешки криминалитет МУП Српске јутрос су у Приједору ухапсили три лица чији су иницијали Д.Ј, Б.Д. и Х.Г, због сумње да су починили кривично дјело организовани криминал.

Они ће бити законски терећени и за друга кривична дјела - Д.Ј. за изнуду и злоупотребу службеног положаја, Б.Д. за изнуду, а Х.Г. за неовлаштену производњу и промет дроге.

Незванично, слободе су лишени Дејан Јуришић, Харис Гредељ и Бојан Дејановић.