latinica  ћирилица
05/09/2022 |  14:33 ⇒ 18:01 | Аутор: РТРС

Српска стоји иза пројекта туристичког комплекса на Зеленгори, на прољеће пут (ВИДЕО)

Република Српска има озбиљан приступ према пројекту изградње туристичког комплекса на Зеленгори и неће се повући из њега, него ће у најкраћем могућем времену завршавати бар основне функције, рекао је данас у Калиновику српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик.
Додик, Цвијановић и Вишковић у Калиновику - Фото: РТРС
Додик, Цвијановић и Вишковић у КалиновикуФото: РТРС

Најавио је почетак изградње пута дужине 22 километра до туристичког комплекса на Зеленгори.

- Република Српска је ставила у свој план да изгради ту прву фазу, а онда од туристичког комплекса ка Чемерну треба да се изгради пут ширине пет метара што ће омогућити регионалну комуникацију и најближу повезаност Херцеговине са овим крајем - истакао је Додик након разговора са начелником општине Калиновик Радомиром Сладојем.

Српски члан Предсједништва рекао је да општина Калиновик представља сјајан примјер општине коју чврсто воде начелник и његов тим.

- Начелник је стабилизовао све функције општине, која је на помоћ људима који живе овдје - констатовао је Додик.

Вишковић је нагласио је да ће Влада Републике Српске подржати намјере општине Калиновик да развија туристички комплекс Зеленгора са циљем проширења и побољшања туристичке понуде Српске.

- У оквиру ових настојања, договорена је електрификација овог подручја и изградња саобраћајнице до туристичког комплекса Зеленгора која ће бити уврштена у план Путева Републике Српске за 2023. годину - рекао је Вишковић.

Сладоје је изјавио је да је највише званичнике Републике Српске данас упознао о пројекту изградње туристичког комплекса на Зеленгори и да је добио обећање Владе да ће предузеће Путеви Српске направити пут до Зеленгоре вриједности око 15 милиона КМ.

Рекао је да ће Електропривреда Српске и општина Калиновик заједнички урадити електрификацију туристичког комплекса, за шта је потребно око милион и по КМ.