latinica  ћирилица
05/09/2022 |  17:49 ⇒ 18:10 | Аутор: РТРС

Додик: Приоритет изградња дијела пута Фоча-Шћепан поље (ВИДЕО)

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас да је приоритет власти Републике Српске реконструкције дијела пута Фоча-Шћепан Поље у дијелу који треба да обезбиједи спој са мостом који се гради преко ријеке Дрине, како би се изградила повезница са Тјентиштем.
Мјесто изградње ХЕ "Бук Бијела" - Фото: РТРС
Мјесто изградње ХЕ "Бук Бијела"Фото: РТРС

- Наравно да ћемо радити даље и реконструкцију пута према граници са Црном Гором - рекао је Додик.

Реконструкција овог дијела кошта 12,5 милиона КМ, 30 милиона КМ мост, а додатних 40 милиона треба уградити у реконструкцију пута до границе са Црном Гором и према Тјентишту, што показује колико је велико то улагање.

Додик је навео да се дуго чекало на овај пројекат, између осталог, због лоших процедура, да су захтјеви упућивани европским институцијама, које су упроно обећавале, па су онда те процедуре понављане, а преговаврање је било доста споро.

Он је указао да је Република Српска несумњиво надлежна за то и да је оно што раде у Сарајеву "чиста папазјанија којом покушавају да онемогуће тако добре радове".

- Ми нећемо одустати и захваљујемо Србији што је наш партнер у изградњи хидроелектране "Бук Бијела" и у том погледу ћемо буквало промјенити овај крај - у инфраструктурном и енергетском смислу - рекао је Додик.

Додик је истакао да Српска води рачуна о својим комуникацијама, али и о својим енергетским постројењима, као дио ширег плана укупне енергетске безбједности.

- Република Српска може да рачуна да ће у овим тешким, изазовним временима бити енергетски сигурно снабдјевена јер производи више од 35 одсто вишка у односу на нашу потрошњу - нагласио је Додик.