latinica  ћирилица
05/09/2022 |  18:14 ⇒ 18:14 | Аутор: РТРС

Вишковић: Пут Брод на Дрини-Шћепан поље од републичког значаја (ВИДЕО)

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је да је реконструкција и изградња пута Брод на Дрини-Шћепан поље, за који је у првој фази издвојено 12,5 милиона КМ из буџета Српске, има велики значај за Републику Српску, јер ће олакшати путну комуникацију овог подручја са другим дијеловима Републике.
Радован Вишковић у Фочи - Фото: РТРС
Радован Вишковић у ФочиФото: РТРС

- Људи сваки дан кристе неуслован и небезбједан пут, те смо се одлучили да из властитих средстава кренемо у реализацију овог путног правца. План је да се пројекат реализује етапно, те смо за 5,5 километара издвојили 12,5 милиона КМ из буџета Српске за ову годину - рекао је Вишковић.

Вишковић је истајао да је Влада Српске са предузећем "Путеви Српске" одлучила да се гради и нови путни правац од Тјентишта низ Сутјеску како би се ријешило повезивање Фоче са Херцеговином.

- План је да дођемо до Дрине, ту направимо мост, на 12. километру од мјеста гдје се данас налазимо. За тај нови пут и мост смо издвојили 36 милиона КМ, од чега 10 милиона у овој години, а остатак у идућој - рекао је Вишковић.