latinica  ћирилица
08/09/2022 |  20:49 ⇒ 20:49 | Аутор: СРНА

Вишковић: Специјалне везе Српске и Србије показују се у пракси

Премијер Републике Српске Радован Вишковић изјавио је вечерас у Београду да се специјалне паралелне везе Српске и Србије не показују само на папиру, него и у пракси, те нагласио да Дрина никако није граница, већ само дивна ријека која спаја.
Радован Вишковић - Фото: СРНА
Радован ВишковићФото: СРНА

Вишковић, који вечерас присуствује у Народном позоришту свечаном отварању "Дана Српске у Србији", истакао је да је ово веома значајна манифестација, захваљујући којој се већ пуну деценију у Србији представљају потенцијали Српске у привреди, туризму и култури.

Он је истакао да се од почетка трајања манифестације Република Српска представила у више од 30 општина и градова широм Србије.

Вишковић је нагласио да је ријеч о једном народу са истом културом, језиком и обичајима.

- Зато и треба да се на то стално подсјећамо и, што нам је посебно важно, да се наше специјалне паралелне везе не показују само на папиру, него и у пракси. Скоро да нема ниједна локална заједница у Српској да није добила помоћ институција Србије - рекао је Вишковић новинарима.

Он је напоменуо да то Републици Српској није значајно само у финансијском смислу, него и као свијест да Срби у Српској имају браћу која су ту, увијек спремна да помогну. "Као кад имате старијег брата, можете увијек да рачунате на заштиту", истакао је Вишковић.

Вишковић је нагласио да су Срби из Републике Српске на располагању браћи из Србије да учине све што је могуће за промоцију Србије, и да је то нешто чиме се поносе.

- Дрина није граница што се тиче Републике Српске и Србије, већ само љепотица, красна ријека која нас спаја, а никако раздваја и тако ће остати! - нагласио је Вишковић.