latinica  ћирилица
09/09/2022 |  16:01 ⇒ 16:04 | Аутор: СРНА

"Ћирилицом пишем" у Тузли

Српско просвјетно и културно друштво Просвјета у Тузли организовало је поводом Међународног дана писмености представљање књиге "Ћирилицом пишем" Жељке Млађеновић, младе ауторке из Бијељине.
"Ћирилицом пишем" у Тузли - Фото: СРНА
"Ћирилицом пишем" у ТузлиФото: СРНА

- Прича о ћирилици је пут да схватимо колико су језик и писмо важни, да пренесемо колики је значај писма за очување идентитета једног народа - изјавила је предсједница СПКД Просвјета у Тузли Мирјана Лазаревић.

Она је навела да ју је обрадовало присуство младих на промоцији и њихова заинтересованост да уче, саопштено је данас из "Просвјете".

Ауторка књиге истакла је јуче да сви заједно треба да истрају у борби за очување српског језика као неодвојивог дијела националног идентитета.

Млађеновићева је навела да је покушала да представи историјски пресјек догађаја у вези са ћирилицом и да је показала како се и данас уништава ћирилица јер се запоставља због утицаја страних језика и друштвених мрежа.

Ирена Орешковић Лаковић, руководилац Књижевног клуба "Меша Селимовић" који дјелује у оквиру СПКД Просвјета, представила је Клуб, активности и планове, али и напоре у промоцији ћирилице.