latinica  ћирилица
10/09/2022 |  18:40 ⇒ 19:54 | Аутор: РТРС

Иако уредно позиван Шаровић није присуствовао ТВ дебати на РТРС-у; Каква је то порука грађанима? (ВИДЕО)

Српски члан Предсједништва, предсједник и Влада Српске и убудуће треба да играју као један тим, рекла је у емисији наше телевизије Српска бира Жељка Цвијановић.
Српска бира -
Српска бира

Каже, БиХ је сложена државна заједница суочена са изазовима и потребни су они, који могу да изнесу тај терет. Дијалог са свима у окружењу, региону и Европи, интегрисање БиХ у Отворени Балкан, програм је за који се залаже и Ненад Нешић.

У дебату на РТРС-у није дошао Мирко Шаровић иако је позиван.

Стратешко опредјељење треба да буде економска интеграција у региону, рекла је Жељка Цвијановић у нашој дебатној емисији Српска бира. Српски члан Предсједништва, сматра, требало би да слиједи програм Републике Српске, а то је добра регионална сарадња и добри односи са земљама у окружењу. Шанса је Отворени Балкан.

- Мислим да је крајње вријеме да БиХ ухвати корак са онима који су се нашли унутра, јер ће то значити многе бенефите за привреднике и грађане, студенте - рекла је Цвијановић.

Са тим је сагласан и Ненад Нешић. Подсјећа да је на сајму организованом у оквиру Отвореног Балкана сусретао привреднике из региона који не причају о политици већ су заинтересовани за улагање у Републици Српској. Нешић подржава неутралност Српске и БиХ у међународним односима.

- Нама требају пријатељи и на истоку и на западу. Не можемо се одрећи ЕУ али исто ни Русије. Ми мора да водимо неутралну политику - сматра Нешић.

У дебатној емисији наше телевизије требало је да учествује и Мирко Шаровић. Каже да није био упознат.

- Морам признати да ја и не знам за ту дебату, морам признати. Апсолутно нисам у току. Толико о њиховом инсистирању да евентуално будем на дом "дилеу". Ја од вас чујем за тај дуел.Питање да ли би се одазвао. Не знам уопште за тај дуел ,али своју некиу одлуку вјероватно би донио да се о томе повела дискусија како ћемо и на који начин да дискутујемо у тој дебати по којим принципима, која су код те дебате - каже Шаровић.

А са принципима и концептом емисије Шаровић се могао упознати у неколико писаних позива који су му послати са РТРС-а. И то много раније. Чак је и Јелена Тривић знала за позив, па је на друштвеним мрежама тврдила да Шаровић неће доћи.

- Обавјештавам јавност да ни ја, ни господин Шаровић не намјеравамо судјеловати у било каквим тв дуелима које организује РТРС. Небојша Вукановић има исти став - истакла је Тривићева.

Подсјећамо да је Тривићеву демантовао Вукановић.

- Може гдје хоћете зовите доћи ћу у име опозиције. Ако желите дуел ја сам спреман, а ви скупите тамо кога год желите - рекао је раније Вукановић.

Недолазак у дебате на јавном сервису лоша је порука политичара грађанима, сматра универзитетски професор Драго Вуковић. Ако је и политичка стратегија, такође, каже није добра.

- Могуће да се кандидати плаше неких сучељавања , укрштања неких аргумената, неких непријатних питања једних од стране других, то је један од разлога зашто их нема - сматра Драго Вуковић професор Универзитета у Источном Сарајеву

Да је Шаровић позиван говори и изјава политичке странке на чијем је челу, за портал Мондо, у којој су тада потврдили да су добили позив РТРС-а, али како су навели, да до септембра има времена.