latinica  ћирилица
13/09/2022 |  21:22 ⇒ 21:27 | Аутор: СРНА

У Бечу представљена књига "Воља народа" (ФОТО)

У Бечу је вечерас промовисана књига "Воља народа", коју је приредио Милан Љепојевић, а представља зборник многобројних говора, бесједа и јавних обраћања српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика, те свједочи о његовим активностима од септембра 2020. године до априла 2021. године.
У Бечу промовисана књига "Воља народа" - Фото: СРНА
У Бечу промовисана књига "Воља народа"Фото: СРНА

Љепојевић је рекао да је ова књига свједочанство о једном времену, али и о континуитету политике усмјерене на одбрану, очување и развој Републике Српске, саопштено је из Представништва Републике Српске у Бечу.

На промоцији је истакнуто да књига представља анализу друштвено-политичких кретања и односа у Републици Српској, БиХ, региону, Европи и свијету, а основна порука је позив на јединство у заштити интереса Републике Српске уз уважавање Дејтонског мировног споразума и принципа међународног права.

У Бечу промовисана књига "Воља народа" (Фото: СРНА)

Љепојевић је навео да је ријеч о петој књизи Милорада Додика у којој су сабрани његови многобројни говори, обраћања у Народној скупштини и грађанима у локалним заједницама широм Српске, али и обраћање у Савјету безбједности УН, које је показало да се глас Републике Српске чује и поштује у међународним оквирима.

- Порука књиге је да је неопходно да се досљедно заступају интереси Републике Српске и њених институција у оквиру БиХ, али и на међународном нивоу, да се изазови рјешавају мирним путем, кроз дијалог и међусобно уважавање, те да се поштује међународно право и Дејтонски споразум - рекао је Љепојевић.

Рецензент Франц Сошња је рекао да се у књизи "Воља народа" могу препознати кључни ставови којима се заступају интереси Републике Српске у оквиру БиХ, али и на међународном плану.

- Значајан сегмент представља јачање идеје националног јединства, које није усмјерено против других народа, али је важно како би се Република Српска могла одупријети бројним међународним притисцима који се дешавају - рекао је Сошња.

Шеф Представништва Републике Српске у Аустрији Младен Филиповић изразио је задовољство што је промоција организована у Бечу и да књигу својим порукама даје допринос јачању идеје заједништва.

- То је веома важно и за многобројну српску заједницу у Аустрији - рекао је Филиповић.

Промоцији, организованој уз подршку Представништва Републике Српске у Аустрији, присуствовали су бројни угледни представници српске заједнице у Бечу међу којима су били амбасадор Србије у Аустрији Небојша Родић, амбасадор БиХ при ОЕБС-у Синиша Бенцун и предсједник Заједнице српских клубова у Бечу Лука Марковић.

Овом приликом је представљено и збирно издање које чини комплет од пет књига српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика, које су објављене током претходних година.