latinica  ћирилица
14/09/2022 |  19:08 ⇒ 19:08 | Аутор: СРНА

Вишковић: Коректно да посланици који нису присуствовали сједници врате дневнице

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић изјавио је да би било коректно од посланика који нису присуствовали данашњој посебној сједници Народне скупштине Републике Српске да врате дневнице које би биле усмјерене према неким другим категоријама становништва.
Радован Вишковић - Фото: РТРС
Радован ВишковићФото: РТРС

Вишковић сматра да није нормална ситуација да не дође на сједницу неко ко је добро плаћен да ради свој посао.

- Бар би било коректно да врате то примање или дневнице за тај дан и кажу да се то да другим категоријама, пошто се куну како би дијелили. Сви знамо како су дијелили и шта су радили док су били на власти - рекао је Вишковић новинарима у Источном Сарајеву.

Он је додао да су сви имали прилику да виде данашњу посебну сједницу Народне скупштине Републике Српске.

- То, поготово у ово предизборно вријеме, препуштам грађанима. Позивам грађане да препознају свачији рад - рекао је премијер Српске.

Он је истакао да политику схвата на начин да се сутра дјеци, која су будућност Републике Српске, може показати шта је урадила ова власт за вријеме свог мандата и политичког ангажовања.

- Позвао бих све политичаре у БиХ и шире да се такмичимо по пројектима које смо реализовали, а не по томе ко боље или лошије говори, више се или мање ботоксирао. Грађане занимају пројекти и реалан живот - додао је Вишковић.

Данашњој посебној сједници Народне скупштине Републике Српске о Приједлогу одлуке о потврђивању изјаве српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика о проглашењу Одлуке о давању агремана амбасадору Њемачке у БиХ нису присуствовали посланици ПДП-а и СДС-а.