latinica  ћирилица
15/09/2022 |  11:53 ⇒ 12:45 | Аутор: РТРС

Вучић: Историјски тренутак захтијева од српског народа да се уједини под тробојком (ФОТО/ВИДЕО)

Предсједник Србије Александар Вучић рекао је, на централној свечаности поводом обиљежавања Дана српског јединства, слободе и националне заставе у Бијељини, да историјски тренутак захтијева од српског народа да се уједини под заставом, српском тробојком.
Александар Вучић (Фото: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC) -
Александар Вучић (Фото: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC)

Он је истакао да изазови са којима се српски народ данас суочава нису много мањи него они са којима се суочавала генерација која је побиједила у Великом рату.

- И данас иако то не желимо да видимо можемо да изгубимо и слободу и државу и животе, а разлика је у томе што овај историјски тренутак од нас захтијева да се ујединимо под нашом заставом, нашом тробојком - рекао је Вучић и додао "да заједно треба да побиједимо лудило који сваког тренутка може ове просторе поново да претвори у крваву кланицу".

      View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Вучић је захвалио свима који размију колико је значајан данашњи дан за српски народ у цјелини.

- Постојало је нешто јаче од дивизија и пукова и моћније од оружја тог 15. септембра 1918. када је српска војска кренула у пробијање Солунског фронта, постојало је јединство свих оних различитих ни по чему истих - сељака и грађана, војника и официра, православних и других, оних који су изгубили мало и оних који су изгубили све - рекао је Вучић.

Указао је да је то био једини пут до слободе - удружити се и ујединити се и заједно кренути ка најсветијем циљу.

- Прво смо морали да се ујединимо да бисмо тек онда наше различитости могли да представимо као слободне - рекао је Вучић.