latinica  ћирилица
15/09/2022 |  15:55 ⇒ 20:01 | Аутор: РТРС

Шаровић и Бореновић да објасне зашто су примили награду и сликали се са Стјепаном Месићем (ФОТО/ВИДЕО)

Предсједнику СДС-а Мирку Шаровићу 2019. године бивши хрватски предсједник Стјепан Месић уручио је награду на церемонији избора најбољих пословних људи и компанија на нивоу Југоисточне и средње Европе.
Месић и Шаровић - Фото: РТРС
Месић и ШаровићФото: РТРС

Месић је тада изјављивао да ће у случају расписивања референдума о отцјепљењу Републике Српске послати војску да прекине коридор у Посавини.

Пристанак Мирка Шаровића да прими награду од Стјепана Месића тада је изазвало оштре коментаре јавности у Републици Српској, да је ријеч о краху политике СДС-а, а да је Шаровић вишегодишњим игнорисањем интереса Републике Српске СДС довео на ивицу политичког нестанка.

Не тако давно предсјдник ПДП-а Бранислав Бореновић и Стјепан Месић дружили су се на семинару у организацији ИФИМЕС-а, чији оснивач Зијад Бећировић, а Стјепан Месић почасни предсједник.

О томе свједоче и фотографије на званичном wеб сајту ИФИМЕС-а, гдје су присуствовали предавању Јосипа Јуретовића, иначе посланика СПД у њемачком Бундестагу.

Бореновић и Месић (Фото: ИФИМЕС)

Треба нагласити да су Јуретовић и његов страначки колега Адис Ахметовић подржали Резолуцију Бундестага о слању њемачких војника у БиХ.

Бореновић са Месићем (Фото: ИФИМЕС)

То је Резолуција коју је јуче одбацила Народна скупштина Републике Српске, а на чију посебну сједницу нису дошли посланици СДС и ПДП.

Погледајте видео из архива који говори о признању које је Месић уручио Шаровићу.