latinica  ћирилица
16/09/2022 |  13:15 ⇒ 13:45 | Аутор: РТРС

Додик након састанка са Вучићем и Орбаном: Заједничко дјеловање по питању економије (ВИДЕО)

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик након састанка у Београду са предсједником Србије Александром Вучићем и предсједником Владе Мађарске Виктором Орбаном рекао је да су разговарали о важним стратешким питањима.
Додик, Вучић и Орбан - Фото: РТРС
Додик, Вучић и ОрбанФото: РТРС

- Постоји забринутост за будућа кретања на глобалном нивоу, регионалном. Било је веома занимљиво слушати шта то и како види мађарска Влада и њен премијер - истакао је Додик.

Захвалио се како каже, Виктору Орбану на подршци и помоћи која је већ стигла у Републику Српску.

- Причали смо и о неким другим модалитетима и апсолутно могу да будем задовољан чињеницом да постоји могућност за додатне аранжмане, који су важни за Српску - навео је Додик.

Додик је истакао да је такође захвалан и Вучићу да се данас разговарало на тему помоћи Српској.

- Драго ми је да можемо да разговарамо о стању у Републици Српској, економији и изазовима који је очекују. Добио сам увјеравања да ће они као доказани пријатељи Српске апсолутно пратити ситуацију и тамо гдје буде потребно, заједнички да дјелујемо - истакао је Додик.

Каже и да оно што је још важније почели су да разговарају и о стратешким корацима у будућности.

- Ту је и заједнички наступ у неким елементима економије. Вријеме је да сагледавамо заједнички енергетску и другу ситуацију, како бисмо могли једни другима помагати и на прави начин реаговати. Стабилност зависи од економије - рекао је Додик.