latinica  ћирилица
17/09/2022 |  07:25 ⇒ 15:47 | Аутор: РТРС

РТРС, 16.00 - Караван данас у Градишци, сутра у Добоју (ВИДЕО)

Један је на граници, а други на жељезничкој раскрсници. И један и други на свој начин лијепи и у једном и у другом добри и вриједни људи! Градишка и Добој домаћини су РТРС Каравана овог викенда.
Караван, Градишка и Добој - Фото: РТРС
Караван, Градишка и ДобојФото: РТРС

У Градишци пловимо Савом, а у Добоју се дружимо са машиновиђом.

Видјећемо како се праве специјалитети оба краја, сазнати чиме се поносе и шта је њихово природно богатство!

Караван је спреман, а ви?

ГРАДИШКА

Некада је био Мали Београ , а данас је град од великог значаја за Републику Српску. Град на Сави, на граничном прелазу, домаћин је РТРС Каравана ове суботе. То је Градишка - мјесто са богатом историјом, културним животом, личностима које су познате у различитим животним сферама и прије свега - са гостопримством којим очарају сваког посјетиоца. Уз пјесму, игру и гастрономске специјалитете упознајемо љепоте Градишке! Будите са нама од 16 часова!

ДОБОЈ

Добој - град под тврђавом, на три ријеке, домаћин је недјељног РТРС Каравана. Шумом обрасле падине Крњина, Вучјака, Требаве и Озрена крију бројне природне љепоте попут Горанског језера или Гостиља, гдје се бере љековита трава ива "што од мртва прави жива". Раскрсница жељезничког саобраћаја, Добој је град стар шест вијекова који још расте и развија се. Упознајте га и ви заједно са Караваном, од 16 часова!