latinica  ћирилица
17/09/2022 |  09:34 | Аутор: СРНА

Хрватској пријете поплаве, издато наранџасто упозорење

У Хрватској је издато наранџасто упозорење за госпићку регију због опасности од обилних падавина које би у Горском Котару могле да изазову поплаве.
Водостај - Фото: РТРС
ВодостајФото: РТРС

За остатак копнене Хрватске издато је жуто упозорење због могућих поплава.

Настављају се проблеми са поплавама који су почели јуче порастом водостаја неких ријека, прије свега Купе и њених притока, док су "Хрватске воде" упозориле да се у Карловцу очекује увођење мјера одбране од поплава, а врх воденог таласа могућ је ноћас.

- Водостај је и даље алармантан у Селу Купа, гдје износи 428 центиметара. Водостај Купе у Хрватском износи 325 центиметара - наведено је у саопштењу.

Због воде на путу за сав саобраћај затворен државни пут на дионици Јуровски Брод-Камање, жупанијски пут на дионици Брод на Купи-Брод Моравице, локални пут Блажевци-Запећ, док је због одрона затворена дионица Брод на Купи-Хрватско.

Из Хидрометеоролошког завода Хрватске за данас најављују облачно вријеме са кишом, понегдје и обилнијом, мјестимично и уз грмљавину.

Већа количина кише очекује се, понајприје, у горској Хрватској и у већем дијелу централне Хрватске, гдје локално може пасти од 30 до 60 литара кише.