latinica  ћирилица
17/09/2022 |  10:43 ⇒ 17:59 | Аутор: СРНА

Кадети из Републике Српске задовољни школовањем на Војној академији

Милован Гаврић из Модриче, припадник Министарства унутрашњих послова Републике Српске, један је од 135 кадета Војне академије који су данас промовисани у Београду.
Милован Гаврић (Фото: МУП Српске) -
Милован Гаврић (Фото: МУП Српске)

Гаврић је Срни изјавио да је веома задовољан школовањем и да ће постати млађи инспектор.

Данас је промовисана и Росана Максимовић из Шипова која је изјавила да је потпоручник Оружаних снага БиХ и да је задовољна школовањем на Војној академији у Београду.

- Стекла сам многе другаре, али и знања из свих области - рекла је Росана, коју колеге са Академије зову "змај из Шипова".

Програм свечаности испред Дома Народне скупштине Србије увеличало је учешће авијације Војске Србије и наступи Умјетничког ансамбла Министарства одбране "Станислав Бинички" и Репрезентативног оркестра Гарде.

Војну академију завршава 118 кадета и кадеткиња 142. и 143. класе, међу којима је осам кадета из Оружаних снага БиХ и један кадет из МУП Републике Српске. Медицински факултет ВМА завршава 17 младића и дјевојака 8. класе.

Најбољи кадети Војне академије су Милош Костић, Александар Николић и Кристина Живановић, док је најбољи кадет Медицинског факултета ВМА Младен Хаџи Макунчевић.