latinica  ћирилица
17/09/2022 |  11:21 ⇒ 20:17 | Аутор: РТРС

Мањача - туристички бисер Српске и Бањалуке (ВИДЕО)

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је данас да Мањача, као туристички бисер, пружа велики потенцијал за развој туризма града Бањалука, овог подручја и Српске.
Жељка Цвијановић на Мањачи - Фото: СРНА
Жељка Цвијановић на МањачиФото: СРНА

Цвијановић је рекла да је важно да се код Бањалучана и људи овог краја подигне свијест о томе шта то имају у својој близини и како то може да се најбоље искористи у туристичком смислу.

Отварајући манифестацију "Мањача - мјесто сусрета", која се одржава с циљем туристичке промоције ресурса и потенцијала ове планине, Цвијановић је поручила да институције Српске желе да се овај крај интегрише у једну велику туристичку понуду Републике.

- Зато нам је потребна активност разних институција. Драго ми је да имамо подршку републичких институција и града Бањалука. Важно је да имамо овакав туристички бисер и подршку људи који су промотери Мањаче - рекла је Цвијановић у обраћању на платоу код језера Шљивно на Мањачи.

      View this post on Instagram

A post shared by Жељка Цвијановић (@zeljka.cvijanovic)

Цвијановић је подсјетила да је прије неколико седмица виђено какве амбициозне планове институције имају за Мањачу, те да то свима улива наду.

Предсједница Српске је истакла да је данас дошла на Мањачу, упркос лошим временским условима и неодложним обавезама које има, како би указала на све активности које су републичке институције предузеле желећи да од Мањаче направе центар какав заслужују Бањалука и Република Српска.

- Желимо да покажемо колико је важно да овдје направимо мјесто сусрета и окупљања - поручила је Цвијановић.

На манифестацији учествују чланови 26 удружења грађана, спортских друштава и организација, те представници Градске развојне агенције Бањалука, Центра за развој пољопривреде и села, те туристичких организација Републике Српске и Бањалуке.