latinica  ћирилица
17/09/2022 |  14:15 ⇒ 14:20 | Аутор: СРНА

У Бањалуци отворено првенство Балкана у џиу-џицу

Балканско првенству у џиу-џицу, које је окупило 800 такмичара из 17 земаља, отворено је данас у Бањалуци.
Балканско првенство у џиу-џици - Фото: СРНА
Балканско првенство у џиу-џициФото: СРНА

Предсједник Џиу-џицу савеза Републике Српске Радислав Јовичић рекао је да је овај спорт у Бањалуку донио јако добре ствари, подсјетивши да је након Европског првенства одржаног 2017. године Бањалука добила титулу Европског града спорта.

- У госте су нам дошли предсједник Свјетске, Европске и Балканске федерације, што довољно говори о угледу и ауторитету нашег савеза - рекао је Јовичић.

Јовичић је истакао да такмичари из Српске наступају под заставом Републике Српске.

- Не зато што не волимо БиХ, него што на другом дијелу територије не постоји организовани савез, поготово не у оволиком капацитету. Данас овдје имамо 17 држава, око 800 такмичара и имамо свјетску и европску елиту џиу-џицу спорта. Бањалука може да буде поносна на овакав догађај - рекао је Јовичић.

Предсједник Балканске џиу-џицу федерације Анастасиос Поуликидис рекао је да је срећан што је у Републици Српској, на овако веома великом такмичењу, изражавајући наду да ће у Бањалуци бити организовано још оваквих догађаја.

Он је рекао да је будућност џиу-џице велика, будући да овај спорт промовише многе добре ствари.

Првенство је организовано у сарадњи са Балканском џиу-џицу федерацијом и уз подршку Европске и Свјетске џиу-џицу федерације.

Првенство је окупило такмичаре из Аустрије, Белгије, Бугарске, Кипра, Данске, Грчке, Изреаела, Италије, Црне Горе, Низоземске, Македоније, Пољске, Румуније, Србије, Словеније, Шведске, и Републике Српске.

Балканско првенство одржава се у Спортској дворани Борик, а биће затворено сутра.