latinica  ћирилица
17/09/2022 |  14:41 ⇒ 20:18 | Аутор: РТРС

Почела реконструкција раскрснице на магистралном путу код Сокоца (ВИДЕО)

На Сокоцу је данас озваничен почетак реконструкције раскрснице на магистралном путу на улазу у тај град, из правца Сарајева.
Соколац-реконструкција раскрснице - Фото: СРНА
Соколац-реконструкција раскрсницеФото: СРНА

Почетак радова озваничили су предсједник Владе Радован Вишковић, заједно са вршиоцем дужности директора Јавног предузећа Путеви Републике Српске Давором Кострешевићем и начелником Сокоца Милованом Бјелицом.

Вишковић је рекао да је у све реализоване, започете и планиране пројекте у овом дијелу Српске из републичког буџета издвојно око 100.000.000 КМ.

Вишковић, који је озваничио почетак реконструкције раскрснице на магистралном путу на улазу у Соколац, из правца Сарајева, вриједне 621.459 КМ, рекао је да је тај посао у склопу рехабилитације магистралног пута од Зворника до Подроманије, вриједне 11 милиона КМ.

Кострешевић је рекао да ће реконструкција ове раскрснице побољшати безбједност и проток саобраћаја на овој дионици.

Додао је да је започета и рехабилитација путног правца Хан Пијесак-Соколац-Подроманија.

- Испоштоване су све процедуре и за њен наставак на дионицу Власеница-Хан Пијесак како би се остварио континуитет на правац Зворник-Власеница који је већ реконструисан - рекао је Кострешевић.

Директор предузећа Романијапутева Мирко Пандуревић рекао је да ће ово предузеће, којем је повјерена реконструкција раскрснице на уласку у Соколац из правца Сарајева, тај дио посла урадити и прије планираних 90 дана јер временски услови вјероватно неће дозволити продужетак радова.

Начелник општине Соколац истакао је важност пројекта рехабилитације саобраћајница за ову локалну заједницу.