latinica  ћирилица
17/09/2022 |  16:11 ⇒ 16:51 | Аутор: СРНА

Додик: Изградња брзог пута - стратешки план Владе Српске

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је да су стратешким плановима Владе Републике Српске прецизирани и већ уговорени радови за изградњу брзог пута који ће повезати источни дио Републике Српске.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

- Активности су већ договорене са Кинезима. То је промјена која ће овај крај комуникацијски отворити, смањити изолацију и све оно што је потребно - рекао је Додик на Сокоцу, гдје је данас озваничен почетак реконструкције раскрснице на магистралном путу на улазу у тај град, из правца Сарајева.

Додик је рекао да у овом дијелу Српске има све више привредних активности и да је због тога потребно да се што више ради на путној инфраструктури.

Он је нагласио да су Влада Српске и Дирекција за путеве, уз сарадњу са локалном заједницом Соколац, започела радове који коштају око 11 милиона КМ.

- Локална заједница Соколац имаће добробити од тога - пoручио је Додик.

Одговарајући на питање о очекивањима од посјете Русији, Додик је рекао да ће са предсједником Русије Владимиром Путином разговарати о сарадњи и политици.

- Идем тамо да са предсједником Путином разговарам о нашој међусобној сарадњи. Почетком ове године, кад смо се видјели, рекли смо да ћемо се наћи у септембру како би видјели шта треба да урадимо - рекао је Додик.

Он је додао да је вјеровао да ће у Русију отићи са ријешеним проблемом проласка гасовода испод ријеке Дрине.

- Малициозна политика у Сарајеву то није дозволила, али јавност треба да зна да су Руси већ одобрили ту инвестицију и да се чека само формално одобрење - поручио је Додик.

Он је додао да ће бити разговора о политичким стварима, о томе како Русија види развој ситуације, глобално.

- Да видимо како бисмо ми наше политике могли, на неки начин, да планирамо према ономе што чујемо у Европи и Русији - закључио је Додик.