latinica  ћирилица
17/09/2022 |  21:30 | Аутор: РТРС

Рукометаши Борца побиједили Искру

Рукометаши Борац м:тела савладали су вечерас Искру из Бугојна 33:29, у сусрету другог кола Премијер лиге БиХ.
Борац-Искра - Фото: РТРС
Борац-ИскраФото: РТРС

Након пораза на статру сезоне у Требињу од Леотара, рукометаши Борац м:тела забиљежили су прву побједу у Премијер лиги БиХ.

У Бањалуци су, послије доста муке и велике борбе, савладали Искру из Бугојна.

Борац је добро отворио меч, повео 4:2, а онда и 8:5. Головима Драганића, црвено-плави су у једном моменту имали и шест голова предности, 14:8.

Ипак, услиједила је мини серија тима из Бугојна, па су Бањалучани на одмор отишли са само голом предности, 17:16.

Гости су боље кренули и у наставку и на крилима одличног Тодоровића, први пут стигли до вођства 19:18. Тада се разбранио Суботић, па је Борац поново стекао преност од три гола разлике.

Уз доста грешака на обје стране, екипа Мирка Микића успјела ја а сачува предност, да би у финишу Њежић и Петровић само потврдили побједу Бањалучана.

Микић није задовољан игром, без обзира на побједу.

- Нешто што смо у припреми договорили, нисмо радили и том смислу не могу да будем задовољан без обзира на побједу - рекао је он.

У екипи Борца, одличан је био капитен Њежић са 10 голова, Перић и Петровић, постигли су по шет. Суботић је скупио шест одбрана. Код гостију из Бугојна, сјајан је био лијево крило Тодородић са 12 голова, иначе некадашњи рукометаш Борца. Голман Стојаноски имао је осам успјешних интервенција.

Борац ће у наредном колу у дербију гостовати у Љубушком код Извиђача, док ће Искра дочекати Какањ.