latinica  ћирилица
18/09/2022 |  08:31 ⇒ 11:49 | Аутор: РТРС

Додик: Јаком пронаталитетном политиком јача се Република Српска

Јаком пронаталитетном политиком јача се Република Српска, а једна од мјера је и једнократна помоћ од 750 КМ породицама са четворо и више дјеце, у којима је један од родитеља незапослен, а која ће бити исплаћена до краја мјесеца, написао је српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик на свом Инстаграм налогу.
Милорад Додик - Фото: СРНА
Милорад ДодикФото: СРНА

Додик је поручио да је породица највећа снага и темељ на којем почива Српска, због чега су институције Српске реализовале низ мјера с циљем побољшања положаја вишечланих породица.

- У наредном периоду, након што буду спроведене неопходне законске процедуре, овај износ биће исплаћиван као мјесечна накнада са доприносима за 1.300 породица, што ће омогућити да незапослени родитељ оствари здравствено и пензионо осигурање - написао Додик. 

      View this post on Instagram

A post shared by Милорад Додик (@mdodik.official)

Додик је напоменуо да је важно да ове породице, које су истинско благо и које наталитетом јачају отаџбину, знају да Република Српска стоји иза њих, да су њихова права дефинисана законом и да имају сву потребну сигурност.

- Као друштво одговорни смо да системски рјешавамо једно од најважнијих питања за опстанак Српске, а то је очување породице. Нико као породица не може да нас научи љубави и заједништву, најважнијим вриједностима сваког друштва, а то су и темељи на којима почива наша Република - нагласио је Додик.

Додик је поручио  да ће се институције зато још снажније борити да усвајају и спроводе мјере које ће породицама им омогућити већу сигурност и боље услове живота за дјецу у Републици Српској.