latinica  ћирилица
18/09/2022 |  08:49 ⇒ 08:55 | Аутор: Б92

Марej: Питање је колико ће Федерер моћи да игра у Лондону

Тенисер Енди Марej изјавио је да је питање колико ће Роџер Федерер моћи да игра на опроштајном турниру, Лејвер купу, који ће се одиграти у Лондону.
Енди Мареј (фото: EPA / ANDREW COULDRIDGE POOL) -
Енди Мареј (фото: EPA / ANDREW COULDRIDGE POOL)

Швајцарац је најавио повлачење из професионалног тениса послије Лејвер купа на ком ће наступити у Тиму Европе са Марејем, најбољим српским тенисером Новаком Ђоковићем и Шпанцем Рафаелом Надалом.

- Више ћу разговарати са њим. Сигуран сам да долази на Лејвер куп, али не знам колико ће моћи да игра. Можда ми се укаже прилика да дијелим терен са њим у дублу, или тако нешто, и то би било заиста посебно. Али као што сам рекао, не знам колико ће моћи да игра" - изјавио је Мари, а пренио Индепендент.

Освајач три гренд слема истакао је да је имао срећу да у прошлости дијели терен са Федерером.

- Он је невјероватан играч. Имао сам срећу да се такмичим против њега у неким највећим мечевима, на највећим турнирима и позорницама широм свијета. То у том тренутку нисам толико цијенио, али кад погледам уназад, то је нестварно. Невјероватно је шта су Рафа и Новак урадили, такође. Али да, ово је тужан дан за спорт. Имао је нестварну, дугогодишњу каријеру и све то што је урадио - рекао је Мареј и додао: "Сјећам се Аустралијан опена 2018. године, можда гријешим, кад се вратио послије операције кољена и свега осталог и било је стварно невјероватно на који начин је играо и водио себе. И мислим да су га сви играчи поштовали због тога".

Роџер Федерер и Енди Мареј састали су се 25 пута, а Швајцарац је славио у 14 дуела. Федерер је у каријери освојио 103 трофеја, од чега 20 на гренд слемовима.