latinica  ћирилица
18/09/2022 |  09:43 ⇒ 10:52 | Аутор: РТРС

Анђелковић: Америка покушава да уништи Републику Српску (ВИДЕО)

Ако је тачно оно што се наводи у документу који је објављен у медијима, а који открива да је Вашингтон издвојио чак 10 милиона марака за кампању опозиције, конкретно Јелене Тривић, онда је то велики проблем, изјавио је политички аналитичар Драгомир Анђелковић, гостујући у Јутарњем програму наше телевизије.
Драгомир Анђелковић - Фото: РТРС
Драгомир АнђелковићФото: РТРС

- Искрено се надам да то није тачно. Ако је тачно, то је тежак удар на националне интересе. Амерички новац се увијек скупо плаћа – поручио је Анђелковић.

Анђелковић је нагласио да су након завршетка рата у БиХ Американци отворено рекли да не доживљавају Дејтон као трајно рјешење већ као фазу ка новим рјешењима.

- Другим ријечима, настављен је процес централизације и реализације онога за шта су се муслимани током рата борили оружјем. Мирнодопска агресија је замијенила војну. Америка покушава да уништи Републику Српску и то је факат. Док се Милорад Додик није учврстио на власти отето је преко 70 овлашћења Републици Српској, а од 2006. године тај процес стаје. И то је Америци велики проблем. Нису реализовали оно што су жељели, да добију унитарну БиХ увучену у НАТО и сада воде једну врсту специјалног рата – оцијенио је Анђелковић.

Анђелковић је упозорио да Американци не дају новац тек тако.

Напоменуо да увијек треба да се сјетимо ријечи Галбрајта млађег 1993. године који је посматрао са тенка рушење Републике Српске Крајине и рекао: "Ви Срби сте се супротстваили нашој вољи и због тога ћете испаштати и ви и ваша дјеца".

- Па ако ти који желе да испаштамо и ми и наша дјеца некога финансирају то је уистину јако лоше за Републику Српску и цијели српски простор – закључио је Абнђелковић.

Повезане вијести: 

"Вашингтон за кампању Тривићеве издвојио 10 милиона долара"