latinica  ћирилица
18/09/2022 |  11:31 ⇒ 13:03 | Аутор: РТРС

Додик: Малим путевима људи одлазе, а великим долазе у Српску

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је да је важна изградња ауто-путева и магистралних путева у Републици Српској јер малим путевима људи одлазе, а великим долазе у Српску.
Милорад Додик - Фото: СРНА
Милорад ДодикФото: СРНА

Додик је данас у Клашницама код Лакташа присуствовао почетку обнове дионице магистралног пута Градишка - Нова Топола - Клашнице, дужине 33 километра, истакавши да је Влада Српске за обнову дионице обезбиједила више од 27 милиона КМ.

Он је нагласио да је рок за завршетак радова 36 мјесеци.

- Када завршимо овај пут, вјерујем да ће он моћи да издржи неколико деценија и да неће бити потребна његова нова рехабилитација - рекао је Додик, те навео како се дуго чекало на рехабилитацију овог магистралног пута.

      View this post on Instagram

A post shared by Милорад Додик (@mdodik.official)

Додик је напоменуо да је почела изградња ауто-пута Приједор - Бањалука, дијела ауто-пута од Вукосавља до границе с Брчко дистриктом, те од моста на Рачи до петље у Бијељини, дужине 20 километара.

- Наша намјера је да у што скоријем времену, а најдуже за четири године, спојимо ауто-пут од Бањалуке до Београда - рекао је Додик.

Он је навео да је јуче почела рехабилитација пута од Сокоца до Хан Пијеска у намјери да се настави од Сокоца према Палама, те од Требиња до Гацка.

Додик је напоменуо да је почела израда студије изводљивости изградње брзог пута у правцу Бијељина - Зворник - Милићи - Власенца - Хан Пијесак - Соколац.

Он је рекао да Република Српска има више од 1.500 километара магистралних путева и да је то потребно одржавати, посебно у вријеме предстојеће зимске сезоне, истичући да је за те послове оспособљени Путеви Републике Српск".

Додик очекује да ће бити формирана заједничка дирекција за управљање и газдовање путник правцима широм Републике Српске.