latinica  ћирилица
18/09/2022 |  11:57 | Аутор: СРНА

Жунић: За неистините информације постоје деманти, а не бизарне инсинуације

Посланик СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Игор Жунић истакао је да је деманти најбоље средство за којим се може посегнути ако сматрате да је нека информација неистинита, па је веома симптоматично то што се Јелена Тривић није одлучила да демантује да јој је америчка администрација дала 10 милиона долара за кампању против Милорада Додика, већ за инсинуације које граниче са најбизарнијим теоријама завјере.
Игор Жунић - Фото: РТРС
Игор ЖунићФото: РТРС

- Распада јој се кампања, људи из ПДП-а отказују послушност, а биће их још јер виде да је то бездан, док Тривићева покушава да се свађа са предсједницом Републике Српске Жељком Цвијановић - рекао је Жунић Срни.

Он је нагласио да је не постоји ни Врбас, ни Дрина, нити Сава која може да је опере од чињенице да је прихватила Кристијана Шмита, упркос јасном ставу Народне скупштине Републике Српске, а и Савјета безбједност УН.

- Шмит је, у свом безнађу и недостатку легитимитета, тражио од свих у Српској састанак и сламку спаса, а Тројанског коња нашао је само у ПДП-у, односно њиховом кадру Тривићевој, Драшку Станивуковићу и Александру Золаку. Само су они потрчали да му дају оно што нема - закључио је Жунић.

Кандидат ПДП-а за предсједника Републике Српске Јелена Тривић огласила се на Фејсбуку поводом навода да је администрација америчког предсједника Џозефа Бајдена издвојила 19,5 милиона КМ или 10 милиона долара за њену кампању против Милорада Додика, али их није демантовала.

Тривићева је у свом статусу на Фејсбуку написала да су ови наводи "идеја", како каже, предсједнице Републике Српске и кандидата СНСД-а за српског члана Предсједништва БиХ Жељке Цвијановић која је непосредну пред кампању боравила у Вашингтону.