latinica  ћирилица
18/09/2022 |  12:49 ⇒ 12:53 | Аутор: СРНА

Кисић: Народ и војска у херојски бранили своје територије и породице

Министар за рад, запошљавања, борачка и социјална питања Србије Дарија Кисић изјавила је данас у Козарској Дубици да су народ и војска у западнокрајишким општинама пружили херојски отпор хрватској агресији у септембру 1995. године, бранећи своју територију и слободу.
Дарија Кисић - Фото: СРНА
Дарија КисићФото: СРНА

- Ово су дани када се сјећамо слике страдања српске војске и народа западнокрајишких општина, Козарске Дубице, Новог Града и Костајнице, као и њиховог херојског отпора и славне побједе - рекла је Кисићева у Козарској Дубици на централном обиљежавања Дана одбране западних граница Републике Српске.

Она је навела да су тај народ и војска бранили своју територију, своје породице, праг и огњиште.

- И баш зато што су бранили своје, у тим борбама ништа није било немогуће и нису постојале никакве препреке, па ни знатно бројнији, ни на први поглед јачи непријатељи - рекла је Кисићева.

Она је додала да су успјели да не само одбране своју територију већ и да заштите животе своје дјеце и обезбиједе им будућност у којој данас живе, у слободи и миру, на својој земљи.

- Храброшћу и пожртвованошћу, учинили су много, учинили су све за своју земљу, а наша дужност и обећање јесте и биће да их памтимо и о њиховој храбрости причамо генерацијама које долазе - поручила је Кисићева.

Она је додала да захваљујући њима, Република Српска данас има свој пут, пут просперитета и пут боље будућности.

- На том путу идемо заједно, настављамо заједно да радимо и градимо, јачамо екомомске и привредне везе, а све с циљем боље будућности нашег народа и наше дјеце. Јасно поручујемо да су нам мир и слобода данас главни приоритети јер само у миру и слободи можемо остварити све своје циљеве и све своје снове - поручила је Кисићева.

У Храму Свете Петке у Козарској Дубици данас је служен помен за српске борце и цивиле страдале у одбрани западних граница Републике Српске и БиХ од хрватске агресије, а код спомен крста бројне делегације и званичници Републике Српске и Србије положили су вијенце и цвијеће.