latinica  ћирилица
18/09/2022 |  13:24 ⇒ 17:38 | Аутор: СРНА

Мајкић: Тривићева се не бори против Додика, него против Српске

Јелена Тривић не бори се против кандидата СНСД-а за ту функцију Милорада Додика, него против Републике Српске и интереса властитог народа, оцијенила је за Срну делегат у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Душанка Мајкић.
Душанка Мајкић - Фото: РТРС
Душанка МајкићФото: РТРС

- Има ли ишта погубније за српски народ и Републику Српску када открије да њени политички представници, кандидати за најзначајније функције, раде за новац по налогу страних држава и њихове интересе? - упитала је Мајкићева.

Она је истакла да је зато тако снажно и одјекнула вијест да је Тривићева, као кандидат за предсједника Републике Српске, добила од америчке администрације 19,5 милиона КМ за предизборну кампању против свог противкандидата из СНСД-а Милорада Додика.

Према њеним ријечима, није то против Милорада Додика, то је против Републике Српске.

- Зна Тривићева да ни она сама, као ни ПДП и цијела опозиција у Републици Српској, немају потребно знање, снагу и политичко искуство да се супротставе Додику у борби за позицију предсједника Републике. Зато су и одлучили да мјесто предсједника Републике на октобарским изборима купе за новац, а даљу судбину Српске дају у руке онима који би да је униште - упозорила је Мајкићева, која је и високи функционер СНСД-а.

Према њеним ријечима, пристајући да се прода страним интересима, Тривићева би, као евентуални предсједник Републике Срске заступала и бранила интересе оних који су против Српске и српског народа, заборављајући жртве више од 29.000 мушкараца, жена и дјеце који су своје животе уградили у темеље отаџбине.

- Зато, то није политичка борба Тривићеве против Додика, јер ту кандидат ПДП-а нема никакву шансу. Њена претјерана сигурност у побједу потиче из политичке и финансијске подршке странаца који би да заврше са Републиком Српском. Немогуће је не примијетити када једна млада жена на почетку своје политичке каријере одлучи да прода интересе властитог народа за новац, онда је јасно о каквој личности се ради - сматра Мајкићева.

Она је закључила да је јасно да Тривићева не смије добити позицију на којој би радила против властитог народа, те изразила наду да ће то грађани препознати и казнити.

У документу америчког Одјељења за европска и евроазијска питања наводи се да је на основу споразума са специјалним представником Метју Палмером и амбасадором Габријелом Ескобаром са Јеленом Тривић и Младеном Иванићем и инструкција предсједника САД Џозефа Бајдена неопходно дати десет милиона америчких долара у готовом новцу тиму генерала Дејвида Ноулса.

- Сврха ових средстава је спровођење агенде утврђене на секретарском састанку у септембру 2021. године /БР. 0709БХЦ21/ и тиче се јачања утицаја и оптимизације спровођења америчких стратешких одлука у областима под руским утицајем, изнад свега, спровођења агенде Дејтонског мировног споразума, након избора у Републици Српској, БиХ - наводи се у документу.

Неопходно је обезбједити 19.500.000 у валути БиХ у новчаницима од по 200 КМ.

- Тим генерала Ноулса је задужен за пребацивање новца који ће бити пребачен истим летом Р08433-ЛQСА 4. августа у 1.35 часова по локалном времену и доставити новац контакт особи у БиХ - наводи се у документу који је потписала помоћник државног секретара Донфрид Карен.

У вези са овим документом Срна је више пута контактирала Тривићеву, али она није одговарала на позиве.