latinica  ћирилица
18/09/2022 |  15:09 ⇒ 20:05 | Аутор: СРНА

Цвијановић: Видљиви заједнички резултати републичког и локалног нивоа (ВИДЕО)

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић истакла је данас да је општина Вукосавље једна од оних у којој су видљиви заједнички резултати рада републичких институција и локалног нивоа, те напоменула да ће институције и даље бити на услузи овој локалној заједници.
Цвијановић разговарала са руководством општине Вукосавље - Фото: РТРС
Цвијановић разговарала са руководством општине ВукосављеФото: РТРС

Цвијановић је истакла да је поносна и почаствована што је добила високо признање у Вукосављу.

- Ово је други пут да Повеља општине Вукосавље уопште буде додијељена некоме. И то је плод нашег заједничког рада. Они су препознали мој ангажман, и раније као предсједника Владе, а и као предсједника Републике и овако ми захвалили. Ја ћу своју захвалност изразити тиме што ћемо сигурно бити поуздани партнери и у наредном периоду - рекла је Цвијановић.

Предсједник Српске напоменула да је приоритет у наредном периоду направити додатне садржаје који ће људе држати у Вукосављу, а што подразумијева школе, вртић, те ствари потребне за културне и спортске активности.

- Један од приоритета биће и изградња пословне зоне. Близина ауто-пута и све што он носи у понуду ставља бројне капацитете и ми желимо да са локалним властима припремимо те капацитете, како би се ту нашла права пословна зона - рекла је Цвијановић.

      View this post on Instagram

A post shared by Жељка Цвијановић (@zeljka.cvijanovic)

Она је истакла да ће заједнички рад бити настављен.

- Поносна сам што смо данас у Вукосављу, гдје више нема проблема са асфалтирањем путева. Када је ријеч о водоснабдијевању, дошли смо до задње фазе, пројекат премашује 1,3 милиона КМ, потребно је још обезбиједити 400 до 500 хиљада КМ, а на шта се рачунало из европских средстава - рекла је Цвијановић у Вукосављу.

Ако то не буде било могуће и ако не буде донесена одлука о еврпским средствима у наредних неколико седмица, Цвијановић каже да постоји и друга опција.

- Ми смо нашли модалитете како ћемо ријешити тај горући проблем. Вукосавље је општина која добро функционише, има стабилан буџет, није ни два одсто задужена, те је и сама капацитирана да рјешава одређене проблеме. Међутим, брига републичких институција је била евидентна - рекла је Цвијановић.

Она је напоменула да, кад буде завршен овај дио у вези водоснабдијевањем, остаје дио који се тиче уређења спортске дворане у Вукосављу, односно фискултурне сале, као и неки други пројекти.

- Радује ме да је ово успјешна мултиетничка заједница. Влада Републике Српске воли када су општине стабилне и знају да делегирају и кандидују своје пројекте. Бићемо на услузи свим нашим људима који живе у Вукосављу - рекла је Цвијановић.

Начелник Вукосавља Борислав Ракић рекао је да су предсједница Цвијановић и Влада Српске дали огроман допринос развоју и напретку општине Вукосавље.

Ракић је рекао да је предсједници Српске уручио Повељу општине Вукосавље у знак захвалности за сву подршку и помоћ коју је пружала овој локалној заједници како би она данас постала оно што јесте.

- Велика захвалност предсједници Републике Српске која је несебичном подршком Вукосављу показала шта значи бити предсједница свих грађана - рекао је Ракић.

Он је подсјетио да је општина Вукосавље током свог постојања додијелила само двије повеље, од којих једну данас предсједници Српске.