latinica  ћирилица
18/09/2022 |  21:33 ⇒ 21:43 | Аутор: СРНА

Тривићева обећала увођење нових социјалних права

Кандидат ПДП-а за предсједника Републике Српске Јелена Тривић на вечерашњој трибини у Братунцу заложила се за увођење нових социјална права.
Тривићева у Братунцу - Фото: СРНА
Тривићева у БратунцуФото: СРНА

Тривићева на предизборној трибини рекла да ће, уколико побиједи на изборима, у првој години њеног мандата бити повећане пензије за 10 одсто, уведено суфинансирање боравка дјеце у вртићима са 50 одсто и повећана борачка примања за 20 одсто.

Он је рекла да ће бити гарант ефикасније заштите радничких права, нерадне недјеље у цијелој Репубублици, увођења топлог оброка као засебног права, обезбјеђења бесплатних уџбеника за све основце, продужења породиљског одсуства.

Тривићева је истакла да ће се тражити боље и праведније рјешење за борачку накнаду адекватно мјесецима провеним на ратишту, јер је, како каже, неминовно да се побољшају примања и стандард људи који су стварали Републику Српску.

Предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић рекао је да имају велику подршку у цијелој Републици и да је то знак да ће, како каже, доћи до промјене власти.

Носилац листе ПДП-а за Народну скупштину Републике Српске из Изборне јединице седам Митар Видаковић изразио је очекивање да ће Тривићева побиједити на изборима, додајући да ће то бити, како каже, побједа народа.

Почасни предсједник ПДП-а Младен Иванић позвао је грађане да гласају за предсједничког кандидата Јелену Тривић и кандидата за српског члана Предсједништва БиХ Мирка Шаровића.